Framtid, omvärld och den digitala revolutionen

Andreas Ekström arbetar som journalist på Sydsvenskan och har nått en internationell storpublik. Han var nominerad till Årets talare 2017, och vann Årets talare – Genombrott 2015.

Mälarsalen – Dag 1 kl 09:30 – 10:30

andreas_ekstrom_1266Andreas Ekström håller hisnande föreläsningar om den digitala revolutionen – men pratar sällan om teknik. Hans perspektiv är samhället och människorna i det.

Hans just nu mest populära föreläsning, Sju sätt att äga världen, beskriver digitaliseringens största utmaningar och konfliktområden. Andreas visar dessutom vilka otroliga möjligheter som finns, mänskligt, socialt och affärsmässigt, för den som vill bidra till en verklig digital demokratisering i tider av faktaresistens, filterbubblor och falska nyheter.

2018 släpptes Andreas unisont kritikerhyllade bok “Att hitta”. Kopplat till boken har Andreas skapat en helt ny föreläsning – fortfarande runt digitala teman, men den här gången personligt, på en helt ny nivå. Inte bara ramar Andreas in vår digitala framtid – han berättar också om sin kamp för överlevnad, en kamp han ska vinna just genom att hitta, på ett alldeles speciellt sätt.

Andreas talar inspirerande och intresseväckande om framtiden utan att missa det positiva eller vara rädd för det negativa – här finns stora möjligheter och potentiella hot, och bara den som klarsynt ser bådadera kan orientera sig rätt. Hur ska vi förstå den revolution vi lever mitt i, just nu? Andreas är aldrig ute efter att ge perfekta svar, men däremot alltid på jakt efter den mest spännande frågan.

Andreas är mycket uppskattad för sitt sätt att, med pedagogisk, entusiasmerande och tydlighet, få publiken att reflektera över sitt nätbeteende. Han arbetar också vid sällsynta tillfällen, då sammanhang och ämne är precis rätt, som moderator och programledare. Han har stor vana av att genomföra intervjuer och seminarier på scen.

Han är ett givet val för den som vill nå bortom inspiration, och verkligen starta processer hos dem som lyssnar. Hans TED talk har nått en miljonpublik, och han har de senaste åren besökt över tjugo länder i fem världsdelar för att utbilda både sig själv och andra.