IT-säkerhet och hacking – hur stoppa digital brottslighet

David Jacoby är en av Sveriges minst ljusskygga hackare och IT-säkerhetsexpert. Han har över 25 års erfarenhet av professionell hacking. Han är också en framgångsrik talare och har prisats för sin forskning och arbete för att stoppa digital brottslighet.

Det är otroligt svårt att göra IT-säkerhet och hacking lättbegripligt. Men David Jacoby har förmågan att få många fler av oss att förstå! Därför är han ofta med i nyheterna, i tidningar och poddar, och inte bara i Sverige utan också internationellt. Han förklarar och visar på ett tydligt sätt på komplexiteten och nödvändigheten i frågor som rör IT-säkerhet.

I TV-rutan har vi kunnat se David Jacoby och tre kollegor hacka svenska företag live i succéprogrammet ”HACKAD_”. David har även varit gäst i exempelvis ”Veckans Ord” med Kristian Luuk, ”Stoppa Tjuven” och ”TV4 Nyhetsmorgon”.

I sin forskning har David bland annat visat hur hackning går till genom att hacka sitt eget hem. Eller hur man hackar ett land. Han har också visat hur det går till att hacka sig in i en fullt uppdaterat Mac-dator, utan några som helst hackerverktyg. 

Mera om David
Utöver sin egen forskning har David Jacoby varit teknisk rådgivare till några av Sveriges mest framgångsrika IT-säkerhetsföretag. Och han kan titulera sig som teknisk rådgivare till David Lagercrantz i hans arbete med Millenniumtrilogin. Det var ingen mindre än David som designade alla de intrång, hack och teknik som Lisbeth Salander utförde i böckerna. David har också omskrivits själv i böckerna ”A Guide to Kernel Exploitation: Attacking the Core”, ”Generation 500”, ”Svenska Hackare”, och nu senast ”Cybersecurity ABCs”. År 2021 gav Stöldskyddsföreningen David sitt förtjänsttecken för hans arbete att stoppa digital brottslighet.

Nya perspektiv och konkreta tips!
Det som utmärker David Jacoby är inte bara hans stora kunskap, utan också hans enorma passion för IT-säkerhet och hacking. Han kombinerar psykologi med teknik, och visar publiken att IT-säkerhet är inte bara en produkt, utan ett tankesätt. Davids föreläsningar inkluderar ofta såväl livehack som konkreta tips och trix på hur vi och våra företag kan bli bättre och säkrare ute på internet. 

Till exempel lär vi oss

  • hur vi kan se nya perspektiv och ändra vårt beteende när det kommer till IT-säkerhet
  • hur vi skyddar oss online, skapar säkra lösenord och undviker begrägerier på nätet

Davids föreläsningar är spännande och ögonöppnande! Hans stil är humoristisk och provokativ – men alltid med glimten i ögat.