Ulf Myrberg har varit verksam inom IT Service Managementområdet i mer än 25 år. Han är en erkänd profil på den internationella arenan inom IT Service Management-området och sitter bland annat med i itSMF:s internationella styrelse. I sin konsultroll arbetar Ulf med rådgivning och kvalitetssäkringar inom IT-organisationer, både inom privat och offentlig sektor, och deras sätt att effektivisera, förvaltningsetablera och kundorientera IT-leveransen, samt andra styrnings- och ledningsfrågor.

Lindgren – Dag 1 kl 11:25 – 11:45

Måste vi prata förvaltning?

Är det modernt och viktigt att prata förvaltning i dagens föränderliga värld? Nej, anser vi på BiTA! Det vi traditionellt menar med förvaltning kommer fort att försvinna till förmån för ett mer utpräglat livscykel- och nyttorealiseringstänk.

I de flesta organisationer så går 50%-80% av IT-kostnaderna till förvaltning och i den kontexten blir det svårt för företag och organisationer att hänga med i digitalisering, användandet av modern teknik och automation. Att prioritera sina utvecklingsinsatser och få maximal nytta av sina IT-investeringar för effektivisering av verksamheten blir allt viktigare i företagens utveckling med hjälp av IT.